2017 m. „Honda“ motociklų asortimentas

18 lapkričio, 2016

Milane vykusios EICMA parodos metu buvo pristatytos 2017 m. „Honda“ asortimento žvaigždės: naujas „X-ADV“ ir 25-ąjį jubiliejų švenčiantis „CBR1000RR Fireblade“

Nuotykių idėją įkūnijantis naujoviškas „X-ADV“ – universalus, praktiškas ir komfortiškas motoroleris, pasižymintis išskirtinėmis techninėmis charakteristikomis. Jis puikiai tinka kasdienėms kelionėms mieste ir savaitgalio išvykoms.

„CBR1000RR Fireblade“ kartu su patobulinta „SP“ ir nauja „SP2“ versijomis suformuoja naujų „Fireblade“ modelių trejetą. Kvapą gniaužiančiomis važiavimo charakteristikomis ir visapusiška kontrole pasižymintis modelis pasirodo švęsdamas 25-ąjį jubiliejų.

Besiplečiančią „Honda CRF“ seriją papildė naujausia versija – „CRF250 Rally“.

Pokyčių patyrė „naked“ tipo rodsteris „CB650F “ ir „Super Sport“ klasės „CBR650F“ modelis: jiems būdingas naujas išraiškingas dizainas, didesnė galia ir daug įvairių patobulinimų važiavimo charakteristikoms pagerinti.

Reikšmingai patobulinti perkamiausi „SH125“, „Forza 125“ ir „Vision“ motoroleriai – jie tapo stilingesni, praktiškesni ir patogesni.

Daugeliui kitų modelių siūlomos naujos spalvos, be to, jie atitinka „Euro 4“ taršos standarto reikalavimus.

EICMA parodoje Milane „Honda“ pristato visą savo 2017 m. motociklų asortimentą, kuriame puikuojasi du nauji ir šeši iš pagrindų atnaujinti modeliai.

„X-ADV“

„X-ADV“ – naujo tipo motociklas, atspindintis nuolatinį „Honda“ siekį ieškoti naujoviškų būdų klientų patirtį praturtinantiems ir jų gerovės lygį pakeliantiems produktams kurti. Jis sujungia tvirto krosoverio stilių, pravažumo bekelės sąlygomis galimybes ir išskirtines technines charakteristikas. Naujasis modelis komplektuojamas su tvirta važiuokle, ilgos eigos pakaba, keturių stūmoklių radialiniais stabdžiais ir didelį sukimo momentą sukuriančiu 745 cm³ darbinio tūrio dviejų cilindrų varikliu bei transmisija su dviguba pakaba (DCT)*.

„X-ADV“ taip pat montuojamas penkių aukščio reguliavimo lygių skydas nuo vėjo, dėtuvė po sėdyne bekelės šalmui laikyti, rankų apsauga, lenktyninis prietaisų skydelis, centrinis stovas ir „Honda Smart Key“ sistema. „Honda“ tyrimų ir plėtros centre Romoje sukurtos stilingos šio motorolerio linijos įkūnija dviratės transporto priemonės teikiamo laisvės pojūčio idėją, kuri perteikiama nauja įspūdinga forma.


„CBR1000RR Fireblade“

„CBR1000RR Fireblade“ papildo patobulintos „SP“ ir naujos „SP2“ versijų gretas, kartu su jomis suformuodamas „Fireblade“ trejetą. Šiemet sukanka 25 metai, kai pasirodė pirmasis šios serijos modelis, perrašęs „Super Sport“ segmento taisykles. Nepaliaujamai ieškant sprendimų valdymui ir manevringumui pagerinti, kad būtų užtikrinta visapusiška kontrolė, buvo atnaujinta 90 proc. pagrindinių komponentų. Tai leido 16 kg sumažinti bendrąją masę – iki 195 kg (tai geriausias rodiklis klasėje). Šie patobulinimai kartu su 8 kW padidėjusia maksimalia galia 14 proc. pagerino naujo „Fireblade“ modelio galios ir svorio santykį – tokio rezultato dar nėra buvę per visą jo istoriją.

2017 m. laidos „Fireblade“ su gausia elektronine valdymo įranga ženklina naują visapusiškos kontrolės etapą: jame montuojama nauja giroskopinė ABS sistema, „Honda“ reguliuojama sukimo momento valdymo ir reguliuojama stabdymo varikliu sistemos, taip pat galios jungiklis. Visų šių sistemų nustatymus galima tiksliai reguliuoti naudojantis važiavimo režimo pasirinkimo sistema, kurią kuriant įkvėpimo semtasi iš „Honda MotoGP“ bendro naudojimo keliams skirtos „RC213V-S“ versijos.

„CRF250L“ ir „CRF250 Rally“

Praėjus metams po „CRF1000L Africa Twin“ pasirodymo, 2017 m. „Honda“ bekelės motociklų „CRF“ serija dar labiau sustiprėjo.

Kiekvienas „CRF“ modelis nuteikia nuotykiams ir žada ypatingą patirtį už plento ribų. Tuo gali lengvai įsitikinti kiekvienas, atsisėdęs ant „CRF250L“. Dėl pritaikyto naujo droselinės sklendės korpuso ir patobulintų įsiurbimo bei išmetimo sistemų 2017 m. modelis dabar atitinka „Euro 4“ taršos standartą ir yra daug galingesnis. Naujas jo dizainas – tikrų krosinių „R“ modelių dvelksmas. 2017 m. laidos modelyje taip pat montuojama perjungiama ABS sistema.

„CRF“ seriją dabar papildė lenktyninio modelio „CRF450 Rally“ įkvėpta visiškai nauja versija – „CRF250 Rally“, siūlanti dar geresnes važiavimo bekele charakteristikas. Šis motociklas išsiskiria 10 litrų kuro baku, dideliu priekiniu stabdžių disku, ilgos eigos pakaba ir aukšta prošvaisa. Dakaro stiliaus dizainas kartu su krumplių apsauga ir aukštu priekiniu skydu nuo vėjo užtikrina puikią apsaugą įvairiomis oro sąlygomis. Todėl su „CRF250 Rally“ patogu važinėti, nesvarbu, ar sukinėtumėtės netoli namų, ar leistumėtės į kelionę aplink pasaulį.

„CB650F“ ir „CBR650F“

Keturių cilindrų „naked“ tipo „CB650F“ tęsia ilgametę stilingų vidutinio svorio ir idealiai suderinta variklio galia bei važiuoklės valdymu išsiskiriančių „Honda“ motociklų tradiciją. 2017 m. modelis patyrė seriją patobulinimų: jis tapo tvirtesnis bei išraiškingesnis ir įgijo daugiau agresyvumo.e.

Naujos įsiurbimo ir išmetimo sistemos leido 3 kW padidinti maksimalią galią. Pakoregavus perdavimo skaičius, padidėjo našumas vidutinių sūkių diapazone. Variklis skleidžia stipresnį ir skardesnį garsą. „Showa Dual Bending Valve“ priekinė šakė, patobulinti stabdžiai ir labiau į priekį sutelkta sėdėjimo padėtis lemia geresnį valdymą. Naujas paprastesnis dizainas su išraiškingomis linijomis visiškai atidengia variklį, o LED priekiniai ir galiniai žibintai išryškina techninės įrangos kokybę.

Atnaujintas ir 2017 m. „CBR650F“, kuris įgijo daugiau „Super Sport“ stiliaus elementų. Naujo dizaino aptakas pagerina aerodinamines savybes. Išraiškingesnis ir kompaktiškesnis modelis savo išvaizda primena naująjį 2017 m. „CBR1000RR Fireblade“.

Šioje versijoje įdiegtos tokios pat modifikacijos, kaip ir „CB650F“ modelyje, pradedant nuo patobulintų stabdžių, „Showa Dual Bending Valve“ priekinės šakės, LED priekinių bei galinių žibintų ir baigiant galingesniu varikliu, skleidžiančiu sodresnį garsą.

„Vision“, „Forza 125“ ir „SH125i“

Iš esmės atnaujinti trys svarbūs 2017 m. „Honda“ motoroleriai, skirti kasdienėms išvykoms..

„Vision“ modelyje dabar montuojamas „Honda eSP“ (enhanced Smart Power) variklis, išsiskiriantis geresniu sukimo momentu ir didesne galia visame sūkių diapazone. Daugiau komforto suteikia didesnės grindys, kitoje vietoje įrengtos pakojos ir naujos laikymosi rankenos. Taip pat atnaujinti stabdžiai ir pakaba. Visapusiškai pakeistas dizainas sukuria šiuolaikiškesnio „Vision“ motorolerio įvaizdį.

Perkamiausiam Europoje 125 cm3 motoroleriui „Forza 125“ būdingos išskirtinės techninės charakteristikos ir dar geresnės važiavimo savybės. Tai lemia „Honda Smart Key“ sistema, pažangesnė galinė pakaba ir naujos „Michelin City Grip“ padangos.

2017 m. laidos 125 cm3 „SH125i“ modelis su dideliais ratais ir plokščiomis grindimis – 2016 m.** perkamiausias motoroleris Europoje – taip pat komplektuojamas su „Honda Smart Key“ sistema. Naujas dizainas ir LED priekiniai bei galiniai žibintai sudaro sportiškesnio ir elegantiškesnio motorolerio įspūdį. Įrengus įkrovimo lizdą bei talpesnę bagažo dėžę, naujesnis modelis tapo dar praktiškesnis.

Naujos spalvos ir „Euro 4“ standartas

Šalia šių naujų ir patobulintų modelių taip pat pristatomos keliems populiariausiems „Honda“ modeliams siūlomos naujos spalvos. Visi 2017 m. „Honda“ modeliai atitinka naujus griežtus „Euro 4“ standarto reikalavimus. Pagal šį standartą į aplinką išskiriamų teršalų, tokių kaip anglies monoksidas, angliavandeniliai ir azoto oksidas, leistinas kiekis yra beveik perpus mažesnis už „Euro 3“ nustatytas normas.

„CRF1000L Africa Twin“: „Honda“ kelioniniam motociklui, įkūnijančiam tikro „visureigio“ idėją (nuo jo sugrįžimo į rinką 2016 m. parduota daugiau nei 10 000 vnt.), siūloma nauja Candy Prominence Red spalva.

„VFR1200X Crosstourer“: prabangiam kelioniniam-sportiniam motociklui su V4 varikliu siūlomos naujos Pearl Glare White ir Candy Prominence Red spalvos.

„VFR800X Crossunner“: vidutinio svorio krosoverio tipo modeliui su išskirtinėmis techninėmis charakteristikomis ir V4 varikliu siūlomos naujos Matte Ballistic Black Metallic ir Candy Prominence Red spalvos.

 

„VFR800F“: originalaus sportinio motociklo spalvų gama papildyta nauju Digital Silver Metallic atspalviu.

„Integra“, „NC750X“ ir „NC750S“: 2017 m. visiems trims „New Concept“ serijos „Honda“ modeliams bus siūloma Candy Prominence Red spalva.


 

 

 

„CB500X“: A2 kategorijos kelioninio motociklo su dviejų cilindrų varikliu spalvų asortimentas pasipildys naujais Sword Silver Metallic, Nitric Orange ir Candy Rosy Red atspalviais. Šis 2017 m. modelis, kaip ir „CBR500R“ bei „CB500F“, taip pat atitinka „Euro 4“ taršos standarto reikalavimus.

 

 

„SH300iZ“: „SH“ serijos motorolerių, kurių pardavimo apimtis siekia 1 mln., flagmano spalvų paletė pasipildys naujomis Matte Pearl White SE, Lucent Silver Metallic ir Pearl Splendor Red spalvomis.

 

 


„SH Mode 125“
: stilingam, lengvam ir įperkamam „SH Mode 125“ motoroleriui siūlomos naujos Matte Techno Silver Metallic ir Candy Nobel Red spalvos.

„MSX125“ ir „CB125“: du populiarūs modeliai taip pat montuojami su atnaujintomis ABS bei CBS sistemomis ir atitinka „Euro 4“ standarto reikalavimus.

* Nuo pirmojo pasirodymo 2010 m. motociklų su DCT įsigijo daugiau nei 60 000 klientų. 2016 m. 51 proc. pirkėjų rinkosi modelius su papildomai komplektuojama DCT.
** Nuo sausio iki rugsėjo mėn. parduota per 14 000 vnt.