Honda Civic Type R – TopGear 2017 metų automobilis

30 lapkričio, 2017

Britų transliuotojo BBC leidžiamas autopramogų bei galingų automobilių mėgėjams skirtas žurnalas TopGear – didžiausias pasaulyje tokio pobūdžio mėnraštis, turintis daugybę padalinių įvairiose pasaulio šalyse, kur darbuojasi daug įtakingų automobilių tematiką gvildenančių žurnalistų. Todėl kasmetiniai TopGear „Metų automobilio“ rinkimai patraukia daugybę žiniasklaidos ir greičio aistruolių dėmesio. Šių metų tarptautinę vertinimo komisiją sudarė net dvidešimt dviejų nacionalinių TopGear leidinių redaktoriai, asmeniškai išbandę kiekvieną pretendentą į šią nominaciją.

Šių metų konkursas buvo ypač sėkmingas Didžiojoje Britanijoje įsikūrusiam Honda Europe padaliniui.

Svindono mieste gaminamas naujausios kartos Honda Civic Type R susilaukė net trijų aukščiausiųjų TopGear metų automobilio konkurso įvertinimų. Šis automobilis pelnė „Karščiausiojo hečbeko“ ir „Redaktorių pasirinkimo“) titulus. Tačiau didžiausias Honda Civic Type R įvertinimas – pagrindiniai konkurso laurai, t.y., BBC TopGear „Metų automobilio 2017“ nominacija.

Konkursui skirtoje TopGear žurnalo publikacijoje teigiama, jog Honda Civic Type R – ne šiaip padidintos galios hečbekas.

Jis paveikus, harmoningas ir neįtikėtinai greitas – tikras masių herojus, leidžiantis neprarasti ryšio su realybe ir tuo pat metu tarsi šėlioti. Tiksliai savo paskirtis atitinkančios funkcijos nepalieka abejingų“, – rašoma šiame straipsnyje.

Honda Motor Europe padalinio direktoriaus pirmasis pavaduotojas Philip Ross akcentavo, kad naujasis Civic Type R yra puikiai sukomplektuotas padidintos galios automobilis, suteikiantis vairuotojams neprilygstamą dinamiško vairavimo patirtį autodromų trasose, įspūdingą valomumą greitkeliuose, tuo pat metu užtikrindamas geriausią šioje klasėje kasdieninį praktiškumą.

Philip Ross taip pat dėkojo padalinio inžinieriams, išmaniai perkūrusiems padidintos galios Type R koncepciją, kurią, pasitelkus naujosios kartos Honda Civic konstrukcinius sprendimus, gimė šis puikus modelis. Todėl neatsitiktinai vos tik pasirodžiusi Honda Civic Type R traukia žvilgsnius ir susilaukia pelnytų simpatijų.

Neliko pamiršti ir gamyklos darbuotojai, savo kruopščiu ir kvalifikuotu darbu sukūrę nepakartojamą ne tik puikių medžiagų ir aukštos kokybės derinį, bet ir neprilygstamą vairavimo patirtį, nepavaldžią sūkių skaičiui ir važiavimo greičiui.

Honda Civic Type R hečbeko ratus suka 2.0 l darbinio tūrio VTEC TURBO keturių cilindrų variklis, pasižymintis įspūdinga 320 AG galia ir iki 400 Nm sukimo momentu. Visa tai leidžia 100 km/val. greitį pasiekti tik per 5,7 sek. ir išvystyti net 272 km/val. maksimalų greitį.