Red Bull Toro Rosso Honda pristato STR13

1 kovo, 2018

Honda ir naujasis jos partneris Scuderia Toro Rosso Barselonos Catalunya Circuit trasoje pristatė Formula 1 automobilį – STR13, su Honda RA618H varikliu.

Pristačiusi naująjį automobilį, kuriuo važiuos Pjeras Gasli ir Brendonas Hartlis (Pierre Gasly, Brendon Hartley) šių metų FIA Formula 1 Pasaulio čempionate, dabar Red Bull Toro Rosso ir Honda prisijungia prie kitų devynių F1 komandų, kurios aštuonias dienas testuos automobilius Barselonos trasoje prieš pirmąjį Grand Prix sezoną Melburne, Australijoje, prasidėsiantį kovo 25 dieną.

Franz Tost, Scuderia Toro Rosso komandos vadovas

Tikrai laukiu šio naujojo sezono ir naujos mūsų komandos eros pradžios partnerystėje su Honda. Tai jaudinantis metas Toro Rosso bendrovei, nes mes dar neturėjome Honda prilygstančio variklių tiekėjo, todėl partnerystė su tokią istoriją turinčiu gamintoju turi būti puiki. Taip pat, 2018 metų sezonui mes turime du pasižymėjusius naujus narius. Jie nėra visai naujokai, nes abu – ir Pjeras, ir Brendonas už mūsų komandą jau važiavo keletoje lenktynių praeitais metais, tačiau tai bus jų pirmasis sezonas Formula 1 klasėje.

Abu lenktynininkai pas mus atėjo jau kaip čempionai, nes Pjeras laimėjo 2016 metų GP2 (dabar F2) čempionatą, o Brendonas yra dvigubas Pasaulio ištvermės čempionas ir 24 valandų Le Mans lenktynių laimėtojas. Esu įsitikinęs, kad mums pateikus jiems konkurencingą automobilį, jie galės parodyti labai aukštus rezultatus. Mes smarkiai padirbėjome su STR13, ir, esu tikras, nereikės ilgai laukti jo pasirodymo. Sezonas prasideda…Gambarimasu!!!“

Katsuhide Moriyama, Honda Motor Co., Ltd. ženklo ir komunikacijų vadovas

Man malonu, kad mūsų naujasis automobilis pristatomas čia ir yra parengtas žiemos išbandymų pradžiai. Sukūrėme ir pagaminome jį pačiu laiku. Tai padėka Honda ir Scuderia Toro Rosso darbuotojams, jau išmokusiems labai gerai dirbti kartu ir per trumpus žiemos mėnesius sukūrusiems STR13 važiuoklę bei RA618H jėgainės komplektą.

Dabar, tik per aštuonias dienas, teks įvertinti mūsų kūrinį trasos sąlygomis – to reikia pasirengimui ateinančiam sezonui. Mes esame dėkingi fanams už šiltą palaikymą ir tikimės, kad jie džiaugsis stebėdami mūsų dalyvavimą šių metų čempionato varžybose.“

Red Bull Toro Rosso Honda Unveils the STR13