Honda Civic Type-R įvertino „Sport auto” skaitytojai

18 spalio, 2017

Apie galingus sportinius automobilius rašančio Vokietijos „Sport auto” žurnalo skaitytojai nusprendė, kad  legendinio Honda  Civic padidintos galios modifikacija Honda Civic Type-R verta 2017-ųjų metų geriausio importinio kompaktinės klasės sportinio automobilio titulo. Susumavus balsavimo rezultatus paaiškėjo, jog už Honda Civic Type-R savo balsus atidavė daugiau nei 13 000 „Sport auto” žurnalo skaitytojų.

Importinio kompaktinės klasės sportinio automobilio kategorijoje lyderio laurų taip pat siekė Seat Leon SC Cupra 300, Renault Megane GT TCe 205 ir Kia Pro cee’d GT

Tai jau antroji per pastaruosius keletą metų Honda sėkmė šioje kategorijoje.  2015-ųjų laidos Civic Type-R taip pat tapo „Sport auto” žurnalo rengiamo konkurso nugalėtoju importinių kompaktinės klasės sportinių automobilių kategorijoje.

Naujasis Civic Type-R su šiek tiek modifikuotu 2.0 VTEC TURBO varikliu išvysto iki 320 AG galią ir 272 km/val. maksimalų greitį. Maksimalų stabilumą važiuojant dideliu greičiu užtikrina daugiasvirtė galinių ratų pakaba ir puiki kėbulo aerodinamika.

Honda inžinieriams svarbu ne tik greitis ir stabilumas, bet ir aukščiausiojo lygio saugumas. Visų Civic modelių bazinėje komplektacijoje diegiama SENSING saugos sistema, kuri pagrįstai laikoma vienu iš gausiausių saugos įrangos paketų savo klasėje.

Saugos įrangos pakete, be kitų komponentų, yra ir išmanusis adaptyvinis tempomatas, važiavimo eismo juostoje sistema bei aukščiausio saugumo avarinis stabdys.