Honda Ženevos autosalone akcentuos hibridus, elektromobilius ir autosportą

16 vasario, 2018

Kovo 8-18 d. Ženevos autosalone Honda gamintojai demonstruos daug naujienų – nuo atjaunėjusios SUV klasės legendos CR-V iki futuristinio Sports EV koncepto.

Visiškai naujas CR-V

Europos rinkai skirta Honda CR-V versija debiutuos būtent Ženevoje. Nuo pat šio automobilio pasirodymo masinėje prekyboje pradžios bus galima rinktis ir hibridinį variklį.

Naujoji legendinio CR-V laida gerokai kilsteli kokybės, interjero, komplektacijos ir rafinuotumo kartelę.

Įspūdingas Honda koncepcinių elektromobilių trio

Pirmasis iš šio debiutantų trejeto, o tiksliau – Urban EV konceptas, kai kam gali pasirodyti kažkur matytas. Ir neatsitiktinai, kaip neapibrėžtos ateities modelis jis debiutavo 2017 m. Frankfurto autosalone. Šių metų kovą į Ženevą keliauja masinei gamybai beveik paruošta Europos rinkai skirta elektromobilio versija, kuri į gatves turėtų išriedėti jau 2019 m.

Honda dizaineriai naujų bruožų suteikė ir antrajam koncepciniam elektromobiliui – 2017 m Tokijo autosalone debiutavusiam Sports EV konceptui. Žvilgsnį traukiantis dizainas ir žemą kėbulo svorio centrą išduodančios proporcijos atskleidžia kaip Honda inžinierių nuomone netolimoje ateityje galėtų atrodyti rimtas galios ir greičio ambicijas demonstruojantis sportinis elektromobilis.

Paskutinis šios debiutantų trijulės narys – NeuV konceptas, 2017– aisiais Las Vegase vykusioje CES technologijų parodos paviljonuose pasirodęs kaip automobilių elektronikos galimybių demonstravimo stendas. Dabar Ženevos autosalone jis pristatomas kaip daugybę autonominio vairavimo funkcijų ir dirbtinio intelekto turintis ateities elektromobilis.

Honda autosportas

Honda bendrovė – rimtas žaidėjas automobilių ir motociklų sporte, todėl šalia įspūdingų, tačiau į ateitį orientuotų elektromobilių, bus pademonstruoti jau šį pavasarį prasidėsiančiam auto ir motosporto sezonui skirti sprendimai. Pavyzdžiui, šių metų WTCR čempionate debiutuosiantis ir galintis varžytis dėl nugalėtojo laurų Honda Civic Type R TCR.

GT3 klasifikacijos superautomobilių čempionate startuos atnaujintas Honda NSX bolidas.

Motociklų sporte varžovus pasitempti vers MotoGP ir World Superbike čempionatams skirti Honda motociklai bei Dakaro ralyje jau išbandytas motociklas.

Debiutuos Honda Jazz X-Road

Ženevos autosalone debiutuos ir agresyvesnio dizaino bei padidinto pravažumo Honda Jazz miesto automobilio versija. Jo ratus suks 103 AG pajėgumo 1,3 litro darbo tūrio variklis, kurio sukimo momentą valdys mechaninė arba CVT automatinė pavarų dėžė.

Vėliau atsiras galimybė rinktis ir visiškai naują 1,5 litro darbo tūrio i-VTEC variklį. Didesnį pravažumą bylos ratų arkų apsaugos bei apsauginiai kėbulo apatinės dalies skydai, išraiškingi bamperiai ir 16 colių lengvo lydinio ratlankiai.

Urban EV